*
designed by Viva La Echo

87 prispevkov • Stran 6 od 61, 2, 3, 4, 5, 6

rebel
vzhajajoča zvezda

Odgovor Objavljeno: 04 Feb 2020, 12:58 

Pred slabe pol leta sem kupil MXR 6band EQ, in že od novega rahlo piska, tudi ko je izklopljen oz. je precej glasen pedal, čeprav je true bypass. Priklopljeno imam v tem vrstnem redu: kitara, Nux pedal tuner, Mxr Eq, Fishman loudbox mini. Je imel kdo podobne težave oz. ima kdo rešitev?
Rebels are we, though heavy our hearts shall always be.

PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik

Kraj: Nm/Lj

Odgovor Objavljeno: 04 Feb 2020, 13:50 

Kako imaš pa rešeno napajanje? Ju napajaš oba skupaj, tuner in eq? S kakšnim napajalnikom?

rebel
vzhajajoča zvezda

Odgovor Objavljeno: 04 Feb 2020, 15:01 

Napajam oba skupaj z Nux 9v adapterjem, nato pa kabel razdelim s tem, da lahko imam oba pedala priklopljena na en adapter:

(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))

Seveda sem poskusil priklopiti samo EQ, in direkt na Nuxov adapter, pa je "hiss" popolnoma identičen.

PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik

Odgovor Objavljeno: 04 Feb 2020, 15:58 

Poskusil kak drug napajalnik? Lahko gre tudi za 'slab' napajalnik. Cenejši so večinoma narejeni za zabavno elektroniko in nimajo veliko filtriranja, pedal pa morda pričakuje bolj fiksen tok (ali močnejši?). Si preizkusil z baterijo, če gre? Če je pedal 'true-bypass' in izključen in še vedno prihaja nek šum v signal, lahko prihaja samo preko mase, tako da verjetno nekje v napajalnem vezju nekaj ne deluje najbolj prav.

Če ne, koristi garancijo, če je star šele 6 mesecev.

Dopis: Če se prav spomnim, nekateri MXR EQ-ji potrebujejo 18V napajanje.

rebel
vzhajajoča zvezda

Odgovor Objavljeno: 07 Feb 2020, 13:53 

Očitno je res elektrika kriva, tak da bo od zdej naprej mel eq pedal baterijo pa je zadeva rešena, hvala :punk:

kole
Uporabniški avatar
bodoča legenda

Kraj: LJ

Odgovor Objavljeno: 22 Jan 2021, 11:28 

Ima kdo morda Red Panda Tensor, s katerim bi lahko primerjal svojega (v živo ali na daljavo)? Me zanima, če so neki click zvoki ob loopanju normalni ali ne, pa če se jih da replicirati.

dafon
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda

Odgovor Objavljeno: 28 Jan 2023, 20:34 

Imam wah Dunlop crybaby 95q. Wah deluje avtomatski, nima switcha. Ko ga pohodim dela, ko pa je izključen pa ne pošlje zadosti signala kitare čez-kitara je motna. Probal sem že spreminjati pozicije potenciometra(hot potza), s spremembo sem sicer dobil boljši signal v izklopljenem stanju vendar je kitara se vedno motna oz. ne dosežem več stanja kot je bilo pred okvaro. Je pot pokvarjen ali bi lahko bilo kaj drugega?

PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik

Odgovor Objavljeno: 29 Jan 2023, 19:06 

Po razmisleku bi lahko bil switch problem, torej da se dejansko sploh ne izklopi, ampak ostaneš na 'on' poziciji, le da je efekt povsem zaprt. Še posebej, če praviš, da imata potenciometra vpliv. Slednja ne bi smela delovat v off poziciji. Lahko imaš pa kakšno smet in pedal ne pritisne na stikalo.

dafon
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda

Odgovor Objavljeno: 03 Feb 2023, 13:16 

PaulDila hvala za namig. Res je bil switch, switch zamenjan in wah dela kot mora :-)

rebel
vzhajajoča zvezda

Odgovor Objavljeno: 25 Feb 2023, 15:45 

Evo pa mam tudi jaz problem z Crybaby GCB 95. Občasno, ko ga hočim izklopiti, se wah efekt izklopi, ampak ne pošlje več signala čez skoraj nič. Približno tak, kot da bi na kitari dal volume na 1. Ko ga nazaj pohodim, spet deluje wah normalno. To se ne zgodi vedno, samo občasno in ko ga spet parkrat pohodim spet normalno deluje.

Verjetno je samo kakšna malenkost, bil pa najprej za razstavit in sčistit. Me pa zanima, glede na to, da vsi hvalijo ta bypass mod za ta pedal, da si zrihtal tudi to, če je že treba razstavljati. Mogoče ve kdo za kakšnega mojstra za pedale, ali pa je tukaj kdo, ki bi se bil pripravljen tega lotit? Kolikor berem na netu, to ni kak hud poseg, ampak sem sam preveč lesen za tako 1facepalm

Vsaka informacija dobrodošla!

Bezo
živa legenda

Kraj: Postojna

Odgovor Objavljeno: 26 Feb 2023, 23:38 

Meni sta takrat na enakem pedalu problem rešila fanta od Jamit fx. Ne vem pa, če še delata.
Zamenjala sta stikalo, naredila true bypass in dodala ledico, ki nakazuje, če je pedal vključen ali ne.

rebel
vzhajajoča zvezda

Odgovor Objavljeno: 28 Feb 2023, 13:36 

Točno to bi rad. Jih kontaktiram, pa bomo vidli. Hvala!

87 prispevkov • Stran 6 od 61, 2, 3, 4, 5, 6

Pojdi na: