Objavljeno: 21 Nov 2018, 16:30 |
lp,
vsakomur, ki išče res kvaliteten bas, toplo svetujem da skušajo kje iztakniti Fender American standard Jaguar bas.
Gre za USA Jaguarja, ki so ga delali samo 2 leti, vendar ima vgrajeno elektroniko in materiale iz višje, tedanje american deluxe serije (sedanji american elite). Ima American deluxe tunerje, grafitno ojačan vrat in american deluxe aktivno J/P elektroniko. Ampak uradno je to American standard serija.
Jaz bom tako rekel... marskiaj sem že igral, od kitar in basov, ampak tale Jaguar je res kvalitetno narejen, brez napakice, zvok pa je mogočen. Žal še nisem igral aktivnih american deluxe basov ali american standard, samo pasive tako da tu primerjava ni čisto ustrezna, ko pa imaš aktivo pa seveda pasiva ni več opcija sploh.
Za razliko od MiM ali MiJ Jaguar basov, je tu polna skala, žal, sam bi si želel shortscale, a ni pomembno.
Ker so ga delali le 2 leti, je zanj presenetljivo malo revievow ali videov, kjer pa itak zvoka ne moreš prav slišati. NI isto kot pri kitarah, saj to vsi vemo.
Torej. Okvirne cene so nekje 1100 evrov (tujina), kot je tudi american deluxe. Po moje se veliko bolj splača.
Edina negativna stvar (imam ga sedaj cca 2 leti) so spodnja jaguar stikala, ki ji ob besnem nažiganju pomotoma preklopiš... in si v tišini. Pač... powertape čez, če si v osnovi kitarist in na silo igraš, je to edina. Mirni ne bodo imeli teh težav. Morda bo komu negativa, da je elektronika zapletena, a ko si enkrat na aktiivi so igri samo volume in dva aktivna potenciometra. Vsa ostala stikala so pač tam, kaj češ. Ima pa zato res veliko možnosti, da recimo res greš v srednje tone.
Toliko,
f