[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
kitarist.si • Poglej temo - Kater bas naj kupim, imam X eurov in igram Y stil glasbe
*
designed by Viva La Echo

129 prispevkov • Stran 9 od 91 ... 5, 6, 7, 8, 9

volk
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011

Kraj: ilirska bistrca

Odgovor Objavljeno: 06 Apr 2015, 19:51 

Meni osebno je sinonim za vstopni razred med "taprave base" G&L Tribute. To moraš sprobat obvezno. Zelo solidni in različni zvoki, edino vratovi so taki da ne pasejo ravno vsakomur.

McKagan
ata vsega kitarskega

Kraj: Ljubljana

Odgovor Objavljeno: 06 Apr 2015, 21:28 

ČE dobiš, je lahko Carvin lb40 rabljen TOTALEN gem, in edina bas kitara, ki jo boš u življenju še rabil. Sam sm jo kupil pred ene 7,8 leti, mam več bas kitar in se zgodi da je 3,4 mesce ne primem v roke. Tedaj me ma, da bi jo prodal, pa ji menjam strune, priklopim nazaj in mine takoj. Versatilna do amena, mehka ko puter, top noch izdelava.....moj je bil takrat150-200€, kar je milo rečeno kraja, al pa še kaj hujšega. Če ga dobiš za recimo 500€, sploh ne odlašaj. V vseh studiih kjer sem bil so jo hoteli obdržat :D

začetnik123
one man band

Odgovor Objavljeno: 11 Jul 2016, 22:28 

Pozdravljeni,
igral sem kitaro, pa sem zaradi drugih interesov jo predal naprej, čeprav se mi velikokrat kovca po njej...sploh ko jo igram pri komu drugem. Rad bi spet začel preigravat, bas sem že preizkusil in mi je res zanimiv inštrument. Kaj bi priporočali za začetek? bi bila kakšna harley benton iz thomanna za 100€ vredu za začetek? koliko močan ojačealec bi rabil za bend? je nekako isto kot pri električni kitari? mora pa biti 4strunski.

lp.

PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik

Kraj: Nm/Lj

Odgovor Objavljeno: 11 Jul 2016, 23:39 

Sam imam Harley Benton bas s kratko skalo in za ta denar (manj kot 80€) lahko rečem samo pozitivne stvari. Direktno iz kufra že uglašen in z dobrimi strunami (vsaj moj, ki je bil b-stock). Uglaševalci držijo. V pol leta, ali koliko ga že imam, nisem uglasitve skoraj nič popravljal. Zvokovno mi je tudi povsem zadovoljiv. Pač meni zveni kot precision. Več ne morem povedat. Kot kitaristu, ki ima bas bolj za igračo in ustvarjanje kot resno delo, zato mi je bila cena prvi pogoj pri nakupu in ta je bil najcenejši med novimi in rabljenimi. Poleg tega pa ima tudi krajšo skalo (dolžino strun), kar mi je kot kitaristu velik plus. Imajo pa tudi klasične.

Nisem ravno preigral veliko ostalih basov, ter nisem preveč v tej stroki, da bi lahko dal nek tehten razlog, ampak za začetek se mi zdi da ima vse potrebne atribute: nizko ceno, stabilno uglasitev in spodoben zvok.

Glede ojačevalca pa je dosti odvisno od jakosti samega banda. Ampak z 1x15 ali 2x10 bi moral bit slišan v večini situacij.

Andraž
bobnar

Odgovor Objavljeno: 17 Jul 2017, 14:22 

živijo! Odločam se za nakup bas kitare Ibanez BTB 745 in me zanima vaše mnenje o kitari, ali ima kdo kakšne izkšnje z BTB standard modeli. Sam že nekaj časa igram na gsr200 in sem se odločil da je čas za nekaj bolj konkretnega. Vesel bom vsake informacije

lp :)

http://www.ibanez.com/products/u_eb_det ... color=CL01

erted45
bobnar

Odgovor Objavljeno: 17 Jul 2017, 22:32 

Meni so osebno BTBji sicer vizuelno všeč (prav igrati ga nisem probal, sem pa ga malo šlatal v trgovini) ampak bi za tak denar raje dodal še kakšen evro in vzel kaj drugega. Se mi zdi da bi dobil več za svoj denar. Ampak to je samo moje osebno mnenje.

Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011

Kraj: Savinjska

Odgovor Objavljeno: 18 Jul 2017, 14:08 

BTB-ji so dobri.
@erted45: definiraj kaj bi dobil boljšega v tem cenovnem rangu oziroma kaj drugega imaš v mislih? Človek sprašuje konkretno.

erted45
bobnar

Odgovor Objavljeno: 18 Jul 2017, 19:58 

ferenc
vzhajajoča zvezda

Odgovor Objavljeno: 21 Nov 2018, 16:30 

lp,

vsakomur, ki išče res kvaliteten bas, toplo svetujem da skušajo kje iztakniti Fender American standard Jaguar bas.

Gre za USA Jaguarja, ki so ga delali samo 2 leti, vendar ima vgrajeno elektroniko in materiale iz višje, tedanje american deluxe serije (sedanji american elite). Ima American deluxe tunerje, grafitno ojačan vrat in american deluxe aktivno J/P elektroniko. Ampak uradno je to American standard serija.

Jaz bom tako rekel... marskiaj sem že igral, od kitar in basov, ampak tale Jaguar je res kvalitetno narejen, brez napakice, zvok pa je mogočen. Žal še nisem igral aktivnih american deluxe basov ali american standard, samo pasive tako da tu primerjava ni čisto ustrezna, ko pa imaš aktivo pa seveda pasiva ni več opcija sploh.

Za razliko od MiM ali MiJ Jaguar basov, je tu polna skala, žal, sam bi si želel shortscale, a ni pomembno.

Ker so ga delali le 2 leti, je zanj presenetljivo malo revievow ali videov, kjer pa itak zvoka ne moreš prav slišati. NI isto kot pri kitarah, saj to vsi vemo.

Torej. Okvirne cene so nekje 1100 evrov (tujina), kot je tudi american deluxe. Po moje se veliko bolj splača.

Edina negativna stvar (imam ga sedaj cca 2 leti) so spodnja jaguar stikala, ki ji ob besnem nažiganju pomotoma preklopiš... in si v tišini. Pač... powertape čez, če si v osnovi kitarist in na silo igraš, je to edina. Mirni ne bodo imeli teh težav. Morda bo komu negativa, da je elektronika zapletena, a ko si enkrat na aktiivi so igri samo volume in dva aktivna potenciometra. Vsa ostala stikala so pač tam, kaj češ. Ima pa zato res veliko možnosti, da recimo res greš v srednje tone.

Toliko,

f

129 prispevkov • Stran 9 od 91 ... 5, 6, 7, 8, 9

Pojdi na: